Nasi Goreng

Man skulle kunna säga att Nasi goreng är en asiatisk motsvarighet till vår svenska pyttipanna. Den går alldeles utmärkt att laga på rester av kyckling, fläsk eller nöt och grönsakerna går att ta lite vad som du har hemma. I det här receptet hade jag bara lök och vitkål, men det skulle säkert bli gott med t.ex paprika, morot eller gröna ärtor i också.
 
 
 Tid: ca 40 min
4 portioner
Pris per portion: ca 25 kr
 
Ingredienser: 
  • 3 dl långkorningt ris, t.ex. Basmati
  • ca 300 g fläskkött, nötkött eller kyckling 
  • 2,5 tsk curry
  • 2 små gula lökar
  • 4 dl vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 75 g skalade räkor
  • 1 burk konserverad ananas 
  • Smör eller ojla att steka i 
  • Cashewnötter eller jordnötter
  • Gräddfil eller crème fraiche 
 
Gör såhär:
1. Koka riset enlig instruktionerna på förpackningen.
2. Strimla köttet och hacka löken och fräs i en stor stekpanna tillsammans med curry. 
3. Strimla vitkål och stek kålen med köttet och löken i ca 5-10 minuter tills vitkålen blivit mjuk. Lägg gärna på ett lock. 
4. Tillsätt salt, paprikapulver, sambal oelek, soja och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av.
5. Låt saften från ananasen rinna av. Tillsätt sedan ananasen och de skalade räkorna i stekpannan. Låt steka i ca 2 minuter.
6. Tillsätt det kokta riset och vänd försiktigt runt i stekpannan. 
7. Dekorera med nötter och servera med en klick gräddfil eller crème fraiche. 
 
Receptet hittade jag här
 
 

Kommentarer:

1 Test:

skriven

Det ser jättegott ut!

2 Anders:

skriven

Wow!!
Verkar ju supergott!!
Det måste jag tasta, men tror jag tar lite mer Sambal Olek faktiskt ;-)

Kommentera här: