Lax i röd curry

En snabb vardagsrätt gjord på färdig grytbas, bara att tillsätta det kött eller grönsaker som man gillar. 


Tid: ca 30 min
4 portioner
Pris per portion: ca 30 kr

Ingredienser:

400g lax
1 stor sötpotatis (eller två små)
1 aubergine
1 burk grytbas röd curry
2 dl frysta gröna ärtor
1 rödlök
0,5 dl vitvinsvinäger
2 msk socker 
1 citron
1-2 dl vispgrädde 

Gör såhär:
1. Skala löken och skär i tunna skivor. Lägg löken i en skål.  
2. Koka upp vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull. Ta av kastrullen och häll över löken. Rör om och låt stå medan du gör grytan. 
3. Skala sötpotatis och skär i bitar. Skölj aubergine och skär i bitar. Skär laxen i mindre bitar. 
4. Stek sötpotatis och aubergine i några minuter. 
5. Tillsätt grytbas och tillsätt grädde. Låt puttra tills potatisen och aubergine börjar mjukna. 
6. Lägg ärtorna och laxen i grytan och låt puttra tills laxen är färdig. 
7. Servera med rödlöken och citronklyftor. 

Kommentera här: