Lax i röd curry

Tid: ca 30 min
4 portioner
Pris per portion: ca 30 kr
Ingredienser:
400g lax
1 stor sötpotatis (eller två små)
1 aubergine
1 burk grytbas röd curry
2 dl frysta gröna ärtor
1 rödlök
0,5 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 citron
1-2 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Skala löken och skär i tunna skivor. Lägg löken i en skål.
2. Koka upp vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull. Ta av kastrullen och häll över löken. Rör om och låt stå medan du gör grytan.
3. Skala sötpotatis och skär i bitar. Skölj aubergine och skär i bitar. Skär laxen i mindre bitar.
4. Stek sötpotatis och aubergine i några minuter.
5. Tillsätt grytbas och tillsätt grädde. Låt puttra tills potatisen och aubergine börjar mjukna.
6. Lägg ärtorna och laxen i grytan och låt puttra tills laxen är färdig.
7. Servera med rödlöken och citronklyftor.