Skinkschnitzel i kål- och äppelwok



Tid: ca 30 min
4 portioner
Pris per portion: ca 27 kr 

Ingredienser:
1 vitkål eller spetskål (ca 800g)
2 röda äpplen
500g skinkschnitzel (eller kassler)
3 msk vispgrädde
3 msk äppeljuice konc.
Ca 3 msk bladpersilja
Smör eller olja att steka i
Salt 
Svartpeppar

Gör så här:
1. Stek köttet i smör/olja i ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra. Lägg köttet på en tallrik med aluminiumfolie på.
2. Skär vitkål i strimlor och skär äpple i tunna skivor.
3. Hetta upp en stor stekpanna med smör/olja och stek vitkål i ca 10 minuter tills den blivit mjuk.
4. Lägg i äpple och stek i 3-5 minuter. Salta och peppra.
5. Häll över grädde och äppeljuice och låt puttra någon minut.
6. Lägg köttet i stekpannan på kål- och äppelwoken och låt steka tills köttet blivit varmt. 
7. Strö över hackad persilja. Servera gärna en skiva grovt bröd till. 

Kommentera här: