Falukorv med rotmos och ärtor
Det var extrapris på falukorv så då var det bara att passa på! Till falukorven blev det rotmos och gröna ärtor. Det som tar lite tid är rotmoset, men det blir väldigt gott och gör att falukorven känns lite roligare. Receptet på rotmoset finns här, men vi använde rotselleri istället för kålrot.

Tid: ca 45 minuter
4 portioner
Pris per portion: ca 15 kr
Ingredienser:
1 falukorv
1 falukorv
ca 4 dl ärtor
1 rotselleri
2 morötter
6 medelstora potatisar
5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Salt
5 vitpepparkorn
Svartpeppar
1,5 msk smör eller margarin
Gör såhär:
1. Skala rotselleri, morot och potatis och skär i bitar.
2. Koka upp vatten eller buljong, salt och vitpepparkorn i en stor kastrull. Lägg i rotsellerin och morötterna. Låt koka i ca 20 minuter.
3. Skär under tiden falukorven i skivor och stek i en stekpanna tills de har fått lagom färg.
4. Koka ärtorna enlig instruktioner på förpackningen.
5. Lägg i potatisen i kastrullen med rotsellerin och morötterna och koka tills allt blivit mjukt.
6. Häll av vattnet och mosa rotsakerna.
7. Blanda i smöret och smaka av med salt och svartpeppar.
Eftersom vi åt rotmoset även till kyckling en annan måltid, så blev det lite pasta istället i matlådan.
