Pasta med kyckling och ruccola
En snabb och enkel pastarätt med kyckling, rosmarin och parmesan (eller någon annan smakrik ost). Receptet hittade jag i Middag för en tjuga.

Tid: ca 25 min
4 portioner
Pris per portion: ca 25 kr
Ingredienser:
4 portioner pasta
Ca 500 g kyckling (gärna lårfile)
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2 tomater
65 g ruccola
0,75 dl vatten
0,5 tsk rosmarin
Riven permasanost (eller annan smakrik ost, t.ex. Grand padano)
Salt
Svartpeppar
Smör eller olja att steka i
Gör såhär:
1. Skala och hacka gula löken och vitlöken. Skala morötterna och skär i medaljonger. Skölj och skär tomaterna i klyftor.
2. Skär kycklingen i mindre bitar.
3. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
4. Fräs lök och kyckling i en stekpanna tills kycklingen börjar få färg.
5. Tillsätt morötter, tomater, rosmarin och ca 0,75 dl vatten. Låt puttra i ca 7-8 minuter.
6. Tillsätt ruccolan i stekpannan och låt puttra i 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
7. Dekorera med riven ost.