Hallon- och chokladmousse

Jag orkade plocka fram systemkameran i fredags när jag gjorde denna smarriga efterrätt - hallon- och chokladmousse - så här blev det en lite finare bild är vanligt. Denna efterrätt är rätt så mastig, så servera i ganska små glas. 

 
 
Tid: ca 20 min 
4 portioner
Pris per portion: ca 15 kr
 
Ingredienser: 
3 st ägg
300g hallon
1 msk honung eller stevia
200g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
2. Blanda äggulorna med 200g hallon och honung i en bunke (spara 100g hallon att dekorera med).
3. Hacka chokladen grovt. Smält 150g i vattenbad (spara 50g choklad att dekorera med). Blanda den smälta chokladen i hallonsmeten.
4. Vänd i äggvitorna i hallonsmeten. Vispa inte för mycket! 
5. Vispa grädden. Tillsätt ca 4 msk i chokladmoussen. 
6. Varva hackad choklad och hallon med moussen i glas. Dekorera med hackad choklad, hallon och grädde på toppen. 
 
Receptet hittade jag här. 

Kommentera här: