Sötpotatisgryta med kikärtor och saffran
En värmade vegansk gryta med sötpotatis och saffran. Passar utmärkt ruggiga dagar. Serveras med aioli, men det finns även veganska varianter på det.

Tid: ca 40 min
4 portioner
Pris per portion: ca 20 kr
Ingredienser:
Ca 500g sötpotatis
1 liten zucchini
800g hela tomater i burk
400g kikärtor i burk
1 gul lök
1 gul lök
0,5g saffran
2 krm kajennpeppar
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt
2 krm kajennpeppar
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt
Gör såhär:
1. Skär sötpotatis och zucchini i kuber, skär löken i klyftor.
2. Hetta upp en stor gryta och stek sötpotatis, lök, saffran och kajennpeppar.
3. Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt puttra under lock i ca 25 min.
2. Hetta upp en stor gryta och stek sötpotatis, lök, saffran och kajennpeppar.
3. Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt puttra under lock i ca 25 min.
4. Tillsätt kikärtor och zucchini och låt puttra ca 5 min. Smaka på potatis, zucchini så att de är mjuka. Smaka av med salt.
5. Servera med aioli.
5. Servera med aioli.
Receptet hittade jag här.