0 Läs mer >>
Det var extrapris på falukorv så då var det bara att passa på! Till falukorven blev det rotmos och gröna ärtor. Det som tar lite tid är rotmoset, men det blir väldigt gott och gör att falukorven känns lite roligare. Receptet på rotmoset finns här, men vi använde rotselleri istället för kålrot. 


Tid: ca 45 minuter
4 portioner
Pris per portion: ca 15 kr
 
Ingredienser: 
1 falukorv
ca 4 dl ärtor
1 rotselleri
2 morötter
6 medelstora potatisar
5 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Salt
5 vitpepparkorn
Svartpeppar
1,5 msk smör eller margarin
 
Gör såhär:
1. Skala rotselleri, morot och potatis och skär i bitar.
2. Koka upp vatten eller buljong, salt och vitpepparkorn i en stor kastrull. Lägg i rotsellerin och morötterna. Låt koka i ca 20 minuter.
3. Skär under tiden falukorven i skivor och stek i en stekpanna tills de har fått lagom färg. 
4. Koka ärtorna enlig instruktioner på förpackningen. 
5. Lägg i potatisen i kastrullen med rotsellerin och morötterna och koka tills allt blivit mjukt.
6. Häll av vattnet och mosa rotsakerna.
7. Blanda i smöret och smaka av med salt och svartpeppar. 
 
 
Eftersom vi åt rotmoset även till kyckling en annan måltid, så blev det lite pasta istället i matlådan. 



Falukorv med rotmos o...

0 Läs mer >>
En snabb och enkel pastarätt med kyckling, rosmarin och parmesan (eller någon annan smakrik ost). Receptet hittade jag i Middag för en tjuga
 

Tid: ca 25 min
4 portioner
Pris per portion: ca 25 kr
 
Ingredienser:
4 portioner pasta
Ca 500 g kyckling (gärna lårfile)
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2 tomater
65 g ruccola
0,75 dl vatten
0,5 tsk rosmarin
Riven permasanost (eller annan smakrik ost, t.ex. Grand padano)
Salt
Svartpeppar
Smör eller olja att steka i 
 
Gör såhär:
1. Skala och hacka gula löken och vitlöken. Skala morötterna och skär i medaljonger. Skölj och skär tomaterna i klyftor. 
2. Skär kycklingen i mindre bitar. 
3. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.
4. Fräs lök och kyckling i en stekpanna tills kycklingen börjar få färg. 
5. Tillsätt morötter, tomater, rosmarin och ca 0,75 dl vatten. Låt puttra i ca 7-8 minuter.
6. Tillsätt ruccolan i stekpannan och låt puttra i 1 minut. Smaka av med salt och peppar. 
7. Dekorera med riven ost. 
 

Pasta med kyckling oc...

0 Läs mer >>


Tid ca 25 minuter
4 portioner
Pris per portion: ca  25-30 kr 
 
Ingredienser:
400 g lövbiff (eller något annat nötkött)
2 rödlökar (gul lök går också bra)
2,5 dl mellangrädde
0,5 tsk sambal oelek
1,5 msk soja 
smör eller olja att steka i 
3 dl bulgur (eller ris/couscous)
 
Gör såhär:
1. Koka bulgur enligt instruktioner på förpackningen.
2. Strimla köttet. Skala löken och skär i klyftor. Kärna ur paprikan och skär i grova bitar. 
3. Stek köttet i smör eller ojla i en het panna. 
4. Lägg ner löken och paprikan i stekpannan och låt steka i några minuter.
5. Sänk värmen och häll på grädde, sambal oelek och soja. Låt puttra i ytterligare några minuter.
 

Snabb biffgryta

2 Läs mer >>
Man skulle kunna säga att Nasi goreng är en asiatisk motsvarighet till vår svenska pyttipanna. Den går alldeles utmärkt att laga på rester av kyckling, fläsk eller nöt och grönsakerna går att ta lite vad som du har hemma. I det här receptet hade jag bara lök och vitkål, men det skulle säkert bli gott med t.ex paprika, morot eller gröna ärtor i också.
 
 
 Tid: ca 40 min
4 portioner
Pris per portion: ca 25 kr
 
Ingredienser: 
  • 3 dl långkorningt ris, t.ex. Basmati
  • ca 300 g fläskkött, nötkött eller kyckling 
  • 2,5 tsk curry
  • 2 små gula lökar
  • 4 dl vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 75 g skalade räkor
  • 1 burk konserverad ananas 
  • Smör eller ojla att steka i 
  • Cashewnötter eller jordnötter
  • Gräddfil eller crème fraiche 
 
Gör såhär:
1. Koka riset enlig instruktionerna på förpackningen.
2. Strimla köttet och hacka löken och fräs i en stor stekpanna tillsammans med curry. 
3. Strimla vitkål och stek kålen med köttet och löken i ca 5-10 minuter tills vitkålen blivit mjuk. Lägg gärna på ett lock. 
4. Tillsätt salt, paprikapulver, sambal oelek, soja och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av.
5. Låt saften från ananasen rinna av. Tillsätt sedan ananasen och de skalade räkorna i stekpannan. Låt steka i ca 2 minuter.
6. Tillsätt det kokta riset och vänd försiktigt runt i stekpannan. 
7. Dekorera med nötter och servera med en klick gräddfil eller crème fraiche. 
 
Receptet hittade jag här
 
 

Nasi Goreng