Jag orkade plocka fram systemkameran i fredags när jag gjorde denna smarriga efterrätt - hallon- och chokladmousse - så här blev det en lite finare bild är vanligt. Denna efterrätt är rätt så mastig, så servera i ganska små glas.

Tid: ca 20 min
4 portioner
Pris per portion: ca 15 kr
4 portioner
Pris per portion: ca 15 kr
Ingredienser:
3 st ägg
300g hallon
1 msk honung eller stevia
200g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
2. Blanda äggulorna med 200g hallon och honung i en bunke (spara 100g hallon att dekorera med).
3. Hacka chokladen grovt. Smält 150g i vattenbad (spara 50g choklad att dekorera med). Blanda den smälta chokladen i hallonsmeten.
4. Vänd i äggvitorna i hallonsmeten. Vispa inte för mycket!
5. Vispa grädden. Tillsätt ca 4 msk i chokladmoussen.
6. Varva hackad choklad och hallon med moussen i glas. Dekorera med hackad choklad, hallon och grädde på toppen.
3 st ägg
300g hallon
1 msk honung eller stevia
200g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
2. Blanda äggulorna med 200g hallon och honung i en bunke (spara 100g hallon att dekorera med).
3. Hacka chokladen grovt. Smält 150g i vattenbad (spara 50g choklad att dekorera med). Blanda den smälta chokladen i hallonsmeten.
4. Vänd i äggvitorna i hallonsmeten. Vispa inte för mycket!
5. Vispa grädden. Tillsätt ca 4 msk i chokladmoussen.
6. Varva hackad choklad och hallon med moussen i glas. Dekorera med hackad choklad, hallon och grädde på toppen.
Receptet hittade jag här.