0 Läs mer >>
Jag orkade plocka fram systemkameran i fredags när jag gjorde denna smarriga efterrätt - hallon- och chokladmousse - så här blev det en lite finare bild är vanligt. Denna efterrätt är rätt så mastig, så servera i ganska små glas. 

 
 
Tid: ca 20 min 
4 portioner
Pris per portion: ca 15 kr
 
Ingredienser: 
3 st ägg
300g hallon
1 msk honung eller stevia
200g mörk choklad
2,5 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. 
2. Blanda äggulorna med 200g hallon och honung i en bunke (spara 100g hallon att dekorera med).
3. Hacka chokladen grovt. Smält 150g i vattenbad (spara 50g choklad att dekorera med). Blanda den smälta chokladen i hallonsmeten.
4. Vänd i äggvitorna i hallonsmeten. Vispa inte för mycket! 
5. Vispa grädden. Tillsätt ca 4 msk i chokladmoussen. 
6. Varva hackad choklad och hallon med moussen i glas. Dekorera med hackad choklad, hallon och grädde på toppen. 
 
Receptet hittade jag här. 

Hallon- och chokladmo...

0 Läs mer >>
En värmade vegansk gryta med sötpotatis och saffran. Passar utmärkt ruggiga dagar. Serveras med aioli, men det finns även veganska varianter på det. 

Tid: ca 40 min
4 portioner
Pris per portion: ca 20 kr
 
Ingredienser:
Ca 500g sötpotatis
1 liten zucchini
800g hela tomater i burk
400g kikärtor i burk
1 gul lök
0,5g saffran
2 krm kajennpeppar
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar 
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt
 
Gör såhär:
1. Skär sötpotatis och zucchini i kuber, skär löken i klyftor. 
2. Hetta upp en stor gryta och stek sötpotatis, lök, saffran och kajennpeppar.
3. Tillsätt vatten, tomater, buljongtärningar och timjan. Låt puttra under lock i ca 25 min.
4. Tillsätt kikärtor och zucchini och låt puttra ca 5 min. Smaka på potatis, zucchini så att de är mjuka. Smaka av med salt.
5. Servera med aioli.  
 
Receptet hittade jag här. 
 
 

Sötpotatisgryta med k...

0 Läs mer >>
 

Tid: ca 30 min
4 portioner
Pris per portion: ca 30kr
 
Ingredienser:
1 paket veganska schnitzlar
4 portioner bulgur
1 granatäpple
1 liten rödlök
1 citron 
40g pinjenötter
40 russin
1 påse ruccola
1 knippe mynta 
1 liten chili
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar 
Olivolja
 
Gör såhär:
1. Rosta pinjenötterna i en stekpanna
2. Koka bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Stek schnitzlarna i olivolja.
3. Finhacka rödlök. Kärna ur granatäpplet. Blanda bulgur med rödlök, granatäpple, russin, pinjenötter, ruccola och hackad mynta. 
4. Finhacka chili och vitlök. Blanda med pressad citron, socker, salt och peppar. Häll dressingen över bulgursalladen. 
 

Vegansk schnitzel med...