
Tid: ca 1 timme
4 portioner
Pris per portion: ca 18kr
Ingredienser:
Ca 400g köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-5 potatisar
4 morötter
2 köttbuljongtärningar
8-10 dl vatten
2 tsk chilipulver
2 tsk dijonsenap
3 msk tomatpuré
0,5 tsk kajennpeppar
Salt och peppar
Smör att steka i
0,5 dl hackad persilja
2 dl crème fraiche permesan och vitlök
Gör såhär:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en stor gryta.
2. Tillsätt köttfärsen i grytan.
3. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och chilipulver.
4. Tillsätt 2 buljongtärningar och vatten. Börja med 8 dl vatten och tillsätt mer senare om du vill att soppan ska bli lösare i konsistensen.
5. Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar.
6. Tillsätt potatisen i grytan och låt koka i ca 20 min.
7. Tillsätt morötterna och låt koka ytterligare ca 20 min. Känn efter när potatisen och morötterna är klara.
8. Tillsätt persilja och blanda runt. Smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar.
9. Servera med en klick crème fraiche.